Valgfag

Vælg mellem masser af spændende valgfag

Ved siden af linjefag og fællesfag skal du vælge mellem en række forskellige valgfag. Udbuddet af valgfag justeres løbende, men fælles for alle er, at der er høj faglighed og massevis af kreativitet på skemaet. Du kan se eksempler på valgfag her:

Keramik

Du lærer at formgive i ler og forstå formgivning og keramik i et bredere kulturelt perspektiv. Vi modellerer, bruger drejeskive, kavaletter, gipsforme, modellerpinde m.m., og du kommer bl.a. til at lave vaser, dyr, buster, menneskefigurer, krus, perler og meget andet.

Vi gennemgår løbende forskellige klassiske grundteknikker, og du får råd og vejledning, så du kan komme fra ide til det færdige resultat.

Underviser: Lene Kersting

Maker Space

Som navnet indikerer, kommer du til at lave forskellige ting af en bred palette af materialer. Der er fokus på at arbejde med pap, papir og skum, men også øvelser i at se potentialet i genstande omkring os. Netop det, at se potentialet i genstande omkring os, har en naturlig sammenhæng med vores øgede fokus på bæredygtighed. Vi skal genbruge mere, og på ’Maker Space’ lærer vi bl.a. hvordan.

Tidligere har vi lavet rekvisitter til film, konstruktioner af ’kroppe’ til robotter og mange andre sjove ting.

Underviser: Morten Lyk

Tal, så det fænger

På faget ’Tal, så det fænger’ finder vi den retoriske værktøjskasse frem med alle de traditionelle elementer som appelformer, argumentationsteori og stilistik. Vi arbejder også med mimik, gestik og stemmeføring alt sammen med formålet at blive bedre til at formidle et budskab.

Vi lytter til nogle af tidens talere, og øver os i selv at skrue en tekst sammen og fremføre den for andre. Målet er, at vi bliver mere bevidste om formidling og dermed bedre til at formidle.

Underviser: Mie Melvang

Webdesign

Faget ’Webdesign’ er for dig, der har lyst til at opnå forståelse for og evner til at kunne programmere sin egen hjemmeside eller blog. Du bliver introduceret til webprogrammering fra bunden, og lærer den grundlæggende webprogrammering i HTML og CSS.

Undervisningen er en blanding af tavleundervisning, online tutorials og learning by doing.

Underviser: Simon Köslich

Maleri

Der er løbende inspirerende oplæg, og du får kendskab til teknikker og metoder inden for maleri og billedkunst. Du kommer til at arbejde med forskellige materialer som akryl, olie, naturlige farve-oxider, blæk, akvarel og blyant. Vi maler på papir og lærred.

Her er der god mulighed for fordybelse, og du kommer derigennem til at udvikle dit eget kunstneriske udtryk.

Underviser: Lene Kersting

Verden omkring dig

Du kommer til at fordybe dig i danske, europæiske og internationale begivenheder og debatter, for at få forståelse for den politiske og samfundsmæssige virkelighed – og de dilemmaer den afstedkommer. Du får en bredere indsigt og dybere forståelse for samfundets struktur, opbygning og institutioner.

Fagets emner har ofte noget med politik at gøre, men også økonomiske, religiøse, historiske, etiske og medmenneskelige emner kan være på dagsordenen.

Underviser: Allan Thomsen

Tegning

Du bliver vejledt i at tegne, og du bliver introduceret til en bred vifte af teknikker med udgangspunkt i materialer som tusch, kul, blyant, blæk og akvarel. Vi arbejder både inden- og udenfor, og vi lader os inspirere af de omgivelser, vi befinder os i.

Du kan fordybe sig i lige præcis de teknikker, som du tiltales mest af.

Underviser: Lene Kersting

E-sport

Faget ’E-sport’ er for dig, der er nysgerrig på det fænomen, som de seneste 10 år er vokset ud af drengeværelserne og ud på de store stadions med flere tusinde tilskuere.

Sammen kigger vi på den mere teoretiske del af e-sport, og vi kommer til at dykke ned i emner som: holdsammensætning, taktikplanlægning, organisationsstrukturer, turneringsstrukturer og karrieremuligheder. Vi kommer også til at fordybe os i, hvordan en computer til gaming er opbygget.

Underviser: Simon Köslich

Sammenspil

Faget er for dig, der har lyst til at spille på instrumenter og/eller synge. Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med det fra tidligere, men du skal have lysten til at øve rytmer og indlære musikstykker.

På faget ’Sammenspil’ handler det i høj grad om, at vi skal spille sammen for at få musik ud af det – derfor vil du undervejs øge din bevidsthed om den enkeltes rolle i helheden. Hvis evnerne rækker afsluttes faget med en minikoncert.

Underviser: Nicolai Damgaard

Mennesket – I klassisk og moderne perspektiv

Faget ’Mennesket – I et klassisk og moderne perspektiv’ introducerer dig til den filosofiske antropologi. Hvad er den filosofiske antropologi så? Det er filosofiens syn på menneskets væsen og væren. Vi forfølger forestillingen om mennesket, som udstyret med fornuft og i besiddelse af en fri vilje.

Sammen bliver vi klogere på det klassiske menneskesyn og udfordringerne hertil.

Underviser: Christian Friis

Animation

På valgfaget ’Animation’ får du færdighederne til at kunne producere din egen animationsfilm. Du bliver introduceret til forskellige animationsstilarter, og du vil både komme til at animere i 2D og 3D.

Undervejs prøver vi at animere via animationsprogrammet Krita og 3D-modelleringsprogrammet Blender. Vi skal selvfølgelig også forsøge os med den traditionelle animationsmetode, hvor hvert billede tegnes i hånden.

Underviser: Morten Lyk

Filmklub

Elsker du at se film? Så er valgfaget ’Filmklub’ helt sikkert noget for dig. Her ser vi masser af film, forholder os kritisk og analytisk til films mange forskellige virkemidler, diskuterer tematikker osv. Vi kommer til at gennemanalysere nogle af de helt særlige film vi ser, og så stifter vi bekendtskab med et par af verdens største instruktører.  

Det helt særlige ved ’Filmklub’ er, at glæden ved at se film bliver endnu større når vi taler med andre om dem – og så er det bare virkelig hyggeligt.

Underviser: Ditte Svane

Ovnformet glas

Du lærer at arbejde med glas gennem forskellige kreative processer. Du kommer til at træne en lang række teknikker og færdigheder, og du bliver særligt introduceret til strukturer, udtryk, mørke/lys og gennemsigtighed.

Du kommer til både at eksperimentere med materialet og at lave mange forskellige produkter som fx billeder, relief, mosaik, smykker, skåle, ophæng, figurer mm.

Underviser: Lene Kersting

Teatersport

Du får kendskab til teknikker indenfor drama- og teaterteknik samtidig med, at du får redskaber til at arbejde dig igennem kreative processer som karakterarbejde, improvisation og tekstbearbejdelse.   

Undervisningen tager udgangspunkt i konkrete individuelle- og holdøvelser, som fokuserer på stemme, krop, impulser og improvisation.

Underviser: Marco Goth Thorsen

Dit hjem – dit slot

Du får bevidsthed om ansvar, rettigheder og pligter som følger med voksenlivet – og i særlig grad med det at etablere egen og selvstændig bolig. Du kommer til at beskæftige dig med emner som: budgetlægning, SU-økonomi, opsparing og lån, jobmuligheder inkl. CV og ansøgning, opretholdelsen af sociale netværk og praktiske færdigheder som rengøring, madlavning, bæredygtighed og ’handyman-skills’.

Du bliver klædt på til virkeligheden og voksenlivet sammen med andre, der er samme sted i livet som dig.

Underviser: Ole H.B. Andreesen