Valgfag

Ved siden af linjefag og fællesfag kan du på Askov Højskole vælge nogle valgfag, som interesserer dig. Valgfagene er skabt, så de supplerer det, der arbejdes med på linje- og fællesfagene. Vi forsøger at justere udbuddet af valgfag løbende i dialog med eleverne. Herunder kan du se eksempler på valgfag, som har været udbudt på Askov Højskole det seneste år.

Klar, parat, flyv (Mandag 13.30 -15.00)
Formålet med dette fag er, at du bliver praktisk forberedt på det studieliv, som venter mange højskoleelever. Det handler om at få indsigt og færdigheder i studielivets arbejdsmetoder, værktøjer og processer. Og det handler om at organisere sin tilværelse i en studieby og kunne holde styr på både de praktiske rammer og det sociale liv.
Underviser: Ole Andreesen.

Maker Space (mandag 13.30 – 15.00)
Faget er et kreativt værksted, hvor vi skal lave modeller af forskellige materialer og lære, hvordan man arbejder med dem. Der vil være fokus på arbejde med pap, papir og skum, men også øvelser i at se potentialet i genstande omkring os. Om du vil lave rekvisitter til film, konstruere en ”krop” til en robot, lave dit næste cosplay-outfit eller noget helt andet, så er dette faget for dig, der vil lære at lave tingene selv.
Underviser: Morten Lyk

Skriveværksted (mandag 15.15 – 16.45)
Faget giver en grundig gennemgang af de vigtigste dele af dansk grammatik (fx ordklasser, bøjninger, retskrivning og -stavning) tegnsætning og idiomatik (faste udtryk). Med udgangspunkt i øvelser og iagttagelse af autentiske eksempler arbejdes der målrettet på at blive en sprogligt mere bevist skribent. Med dette fag får du derfor redskaber til at bruge det skriftlige sprog bedre.
Underviser: Mie Melvang

Idræt (mandag 15.15 – 16.45)
Vi laver idræt gennem leg og bevægelse i Vejen Idrætscenter, 1,5 km fra Askov og et af Danmarks største og mest moderne idrætscentre. Formålet med valgfaget er at have det sjovt og få brugt din krop. Du bliver en del af et træningsfællesskab, hvor vi prøver mange forskellige idrætsformer. Træningen vil blive tilrettelagt, så du får trænet din muskelstyrke og kondition alsidigt hver gang.
Underviser: Skiftende

Filmklub (onsdag 11.00 – 12.30)
Her får du et indblik i filmmediet ved at se, diskutere og analysere film. Vi skal forholde os kritisk og analytisk til filmens mange forskellige virkemidler med henblik på at forstå filmmediets konstruktion og hvordan film styrer vores opmærksomhed, forventninger og følelser. Faget kræver ingen forkundskaber til filmsprog eller filmteori, men er for alle, der kan lide at blive klogere på film.
Underviser: Ditte Svane

Litteratur (onsdag 13.30 – 15.00)
Faget sætter fokus på den store (men ofte glemte) indflydelse, som det vestjyske grænseområde har haft på både klassisk- og moderne dansk litteratur. I stedet for at se os blindt på kendte personligheder, lader vi i dette fag ”stedet” og dets særlige kendetegn og kvaliteter træde frem i litteraturen. Faget udfordrer dig som læser til at reflektere over det lokales værdi.
Underviser: Jonas M. Hoeck

Maleri (januar og februar – onsdag 11.00 – 12.30)
Her får du fingrene i MALING med tanke på at lave billeder. Vi arbejder inde, men også ude når vi bruger området omkring som inspiration. Du bliver løbende præsenteret for øvelser og nye arbejdsmetoder og bruger materialer som tusch, blæk, akvarel, maling, kul og blyant. Her er der virkelig mulighed for at afprøve og fordybe dig i det, som tiltaler dig mest.
Underviser: Lene Kersting

Tegning/maleri (fra april – onsdag 11.00 – 12.30)
Her fokuserer vi mest på at tegne med tanke på at lave billeder. Vi arbejder inde og også ude, når vi bruger området omkring os. Vi gennemgår løbende nye teknikker, og du kommer til at arbejde med materialer som blyant, kul, tusch, blæk, akvarel. Her er der virkelig mulighed for at du fordyber dig i det, som tiltaler dig mest..
Underviser: Lene Kersting

Keramik (januar og februar – onsdag 13.30 – 15.00)
Her får du fingrene i LER, og du opdager, hvor meget forskelligt man kan lave. Krukker, krus, vaser, ansigter, dyr, æsker, huse, aftryk, perler, billeder, smykker osv.. Vi arbejder med drejeskive, kavaletter, modellerpinde, gipsforme og støbning, finder inspiration i, hvad der er oppe i tiden, øver metoder og teknikker og bruger kunstnere og designeres arbejdsprocesser som inspiration.
Underviser: Lene Kersting

Ovnformet GLAS (fra april – onsdag 13.30 – 15.00)
Her skal vi arbejde med materialet GLAS. Det er smukt, når lyset skinner igennem. Vi arbejder med strukturer og gennemsigtighed, og du vil opdage, hvor meget forskelligt glas kan bruges til: Billeder, relief, mosaik, smykker, skåle, ophæng, figurer. Vi eksperimenterer med materialet og finder inspiration i, hvad der er oppe i tiden.