Vinder af Jydske Vestkystens Kulturpris 2015!

“… at dømme efter klapsalverne i salen, sad valget lige i skabet. Glæden hos modtageren, Askov Højskole, fejlede bestemt heller ingenting”.

Askov Højskole fik i går aftes på Alsion i Sønderborg tildelt Jydske Vestkystens kulturpris 2015. Forstander Jørgen Kløve repræsenterede sammen med formand for styrelsen, Ole Slot og en stor del af lærergruppen skolen til det prestigefyldte arrangement, hvor blandt andre Emmelie de Forest, Rasmus Walter og Lasse Rimmer underholdt.

Der følger 50.000 kr. og et kunstværk udført af Per Oscar Jensen med prisen. “Det er meget overvældende at stå her, jeg har næsten ikke ord, der kan beskrive det. Men det er dejligt. Og det synes alle højskolefolkene på række 9, 10 og 11 helt sikkert også”, sagde Jørgen Kløve i sin tale efter overrækkelsen. Askov Højskole har blandt andet fået prisen for sin enestående evne til at koble kultur og erhverv.

Efter showet tog hele Askov-holdet hjem til højskolen og fejrede prisen sammen med eleverne i det historiske Fengers hus.

Prisen gives for en indsats, der er i pagt med de bedste folkeligt-kulturelle traditioner i avisens udgivelsesområde. Det skal forstås så bredt, at alt kunstnerisk udfoldelse udført af amatører eller professionelle kan komme på tale som vinder.

Kulturpris 01

Læs artiklen i Jydske Vestkysten her.